January 10, 2016

With exterior building work almost complete, the almost insurmountable task of landscaping began, in December 2015. Led by Myles Pressley and team of hardworking labourers, working from a brilliant design by award winning natural playspace designer Tess Michaels, the once hallowed tennis courts of Yass , 1100sqm of open space, was repurposed into educational, innovative, imaginative and play inspiring natural playspaces.

The 2 outdoor environments – a separate playspace for the Nursery children and a larger space for the older children, would include bike tracks, balancing beams, bridges over dry creek beds, sandpits with extensive boardwalks, cubby house, recycled mud kitchen, tepee, Aboriginal yarning circle and all the time protected from the harsh sun by an amazing jigsaw of shade sails.

In promoting sustainability at the Centre, the outdoor environments include sensory gardens, edible plants and a chook pen housing 2 chickens named “Pancakes and Princess Leia” (pronounced Layer – a Star Wars reference)

And so we went from this in December 2015:

To this in January 2016: